ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ-ΚΑΡΟΤΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3896 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

1 ντομάτα

1 καρότο

1 φλτζ κριθαράκι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φλτζ νερό καυτό

Αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Πλένουμε την ντομάτα και ξεφλουδίζουμε το καρότο.

Χτυπάμε στο μούλτι την ντομάτα και το μισό καρότο, να γίνουν πουρές.

Το υπόλοιπο καρότο το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τον πουρέ.

Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στην αρχή τα δυο φλιτζάνια νερό και τις ροδέλες καρότου.

Ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Μόλις αρχίζει να τελειώνει το νερό προσθέτουμε και λίγο από το τρίτο φλιτζάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με ελάχιστο νερό.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3896 φορές.


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)


ΤΟΝΑΚΙΑ


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ


ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ VINAIGRETTE


ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ


ΠΡΩΙΝΗ Ή ΒΡΑΔΙΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ


ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ